Хиляди грузинци продължават повече от месец да протестират на площадите

...
 Хиляди грузинци продължават повече от месец да протестират на площадите
Коментари Харесай

„Не сме чуждестранни агенти“: Прокремълски закон запали Грузия

 

Хиляди грузинци не престават повече от месец да стачкуват на площадите в Грузия. Приетият от Народното събрание документ, прочут като „ закона за задграничните сътрудници, взирви обществото. Грузинците го назовават „ съветския закон “.  

Съгласно новите текстове всяка организация или физическо лице, което получава над 20% от своето финансиране от чужбина, ще бъде оповестена за задграничен сътрудник.

Грузинците чакат закона да бъде употребен за репресии против проевропейската съпротива в страната и го виждат като част от тактиката на ръководещите да пресечен европейския път на Грузия.

 Тежка злополука на Подбалканския път тази нощ, има потърпевши 1 мин. Тежка злополука на Подбалканския път тази нощ, има потърпевши  Мъж е намушкал смъртоносно майка си 1 мин. Мъж е намушкал смъртоносно майка си  Много слънчеви часове: Какво ще бъде времето в неделя? 4 мин. Много слънчеви часове: Какво ще бъде времето в неделя?  Силно земетресение е записано в Коралово море 2 мин. Силно земетресение е записано в Коралово море  Европа е изправена пред трагично горещо лято 3 мин. Европа е изправена пред трагично горещо лято  Лимузина с зрелостници катастрофира в центъра на София (СНИМКА) 1 мин. Лимузина с зрелостници катастрофира в центъра на София (СНИМКА)  Тежка злополука на Подбалканския път тази нощ, има потърпевши 1 мин. Тежка злополука на Подбалканския път тази нощ, има потърпевши  Мъж е намушкал смъртоносно майка си 1 мин. Мъж е намушкал смъртоносно майка си  Много слънчеви часове: Какво ще бъде времето в неделя? 4 мин. Много слънчеви часове: Какво ще бъде времето в неделя?  Силно земетресение е записано в Коралово море 2 мин. Силно земетресение е записано в Коралово море  Европа е изправена пред трагично горещо лято 3 мин. Европа е изправена пред трагично горещо лято  Лимузина с зрелостници катастрофира в центъра на София (СНИМКА) 1 мин. Лимузина с зрелостници катастрофира в центъра на София (СНИМКА)

От 12 години на власт в Грузия е „ Грузинска фантазия “. Те публично афишират себе си за евроатлантици, само че дейностите им са в полза на Кремъл. Напоследък ръководещите страната към този момент не се преструват. Законът за задграничните сътрудници е единствено мотивът, който всеобщо изкара грузинците на улицата.

Теона Цхомелидзе е грузински публицист, цивилен деятел. Разказва ни за какво тя и нейните сънародници стачкуват.    

Снимка: btvnovinite.bg

„ Управляващата партия „ Грузинска фантазия “ лъжеше през тези години. Когато грузинското държавно управление стартира да приказва за съветския закон, реториката на членовете на нашата ръководеща партия към западните ни сътрудници, се промени. Те започнаха да приказват все по-малко за европейско бъдеще, а тезите им започнаха да стават все същите като тези на Русия. Днес обстановката към този момент е елементарна. Нашето държавно управление е проруско. Те взимат решения, диктувани от Кремъл “, изяснява журналистът.

Още преди да отнеме принудително територия на Украйна през 2014 година, Русия атакува Грузия през 2008 година със сходни разкази – с цел да оказва помощ на съветското население. Москва окупира 20% от територията на Грузия, тъкмо като в Украйна сътвори свои прокси републики и към този момент прави опити да ги анексира. „ Руският закон “ е единствено мотив грузинците да стачкуват против власт, която ги е излъгала, че е проевропейска.

Недоволството е против закона „ за задграничните сътрудници “

„ Грузинска фантазия “ ръководи някогашната руска република с по-малко от 4 млн. души население повече от 10 години. Но мощният човек в страната официално не е на власт. Той е почетен ръководител. Той е някогашният министър-председател Бидзина Иванишвили. 

„ Иванишвили е преди всичко олигарх. Той има голямо въздействие върху ръководещата партия, върху държавното управление и върху някои медии. Както е известно той е натрупал своите милиарди в Русия преди години – през 90-те години. Винаги е имало въпроси за неговите ползи в Русия и за връзките му с Путин. Той взима всички решения в Грузия. Всички решения, които нашият парламент взима “, изяснява Теона Цхомелидзе.

Спорните текстове минаха на трето, последно четене

Въпреки че Грузия има ориста на Украйна и заплаща с кръв цената да се откъсне от съветската взаимозависимост, грузинското държавно управление не оказва помощ военно на Украйна. На фона на общество, което всеобщо поддържа Украйна.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР